Schade met tegenpartij

Men spreekt van een tweezijdig ongeval wanneer er minimaal twee verkeersdeelnemers zijn betrokken bij het ongeval. Denk hierbij aan ongevallen waarbij twee auto's met elkaar in botsing komen. Of een auto die een fietser aanrijdt.

Belangrijk is dat u ter plaatse, samen met de tegenpartij, het schadeformulier invult. Heeft u dit niet gedaan? Doe dit dan alsnog zo vlug mogelijk. Heeft u er geen meer? U kunt het schadeformulier downloaden en uitprinten. Zorg dat u deze altijd bij heeft.


Schadeformulier invullen

Vul slechts één kant (links of rechts) van het schadeformulier in. Denk ook aan de achterkant. Stuurt u het per post? Stuur het dan naar het volgende adres:

  • Chauffeurs verzekering
  • t.a.v. Afdeling Schade
  • Postbus 1097
  • 5602 BB Eindhoven

Nadat u uw schade gemeld hebt zal Chauffeurs verzekering een schadedossier aanmaken en indien nodig contact met u opnemen. Hier vindt u een nieuw schadeformulier.


Foto's maken

Maak foto's van de situatie en de eventuele schade aan uw voertuig. Stuur deze mee met het schadeformulier of voeg ze als bijlage toe via het onderstaande formulier.


Getuigen

Vermeld de gegevens van de getuige(n) op het schadeformulier. Zeker als u de situatie niet vertrouwt.

Eigen risico bij schade

Laat u de schade herstellen bij een Schadegarant of Glasgarant erkend bedrijf dan heeft u geen eigen risico. Wilt u de schade laten herstellen door uw eigen garage, en deze is niet aangesloten bij Schadegarant of Glasgarant? Dan moet u rekening houden met een eigen risico van € 500,-. Via de website van Schadegarant en Glasgarant vindt u eenvoudig een erkende schadehersteller bij u in de buurt.

Motor
Bij schade aan uw motor betaalt u altijd een eigen risico van € 90,- per schadegeval. Dit geldt alleen voor schade die u claimt aan uw eigen motor.

Schade melden

Meld een schade vervolgens zo snel mogelijk bij ons. Dat kan op de volgende manieren:

  • Bel bij nood: 020 - 660 44 88
  • Meld uw schade via het onderstaande formulier